Skip to content Skip to navigation
 Grande Punto Abarth da dietro durante una curva in aquaplaning

Abarth Driving Academy

Για τη διοργάνωση των Μαθημάτων Οδήγησης Abarth Driving Academy, η Abarth επέλεξε ως συνεργάτη το Dorado –Διεθνές Κέντρο Ασφαλούς Οδήγησης του Andrea de Adamich, μία οργάνωση πολύ εξειδικευμένη και γνωστή σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Abarth Driving Academy έχει τη δική της έδρα στην πίστα αγώνων του Varano de’ Melegari, Parma.

ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Τα μαθήματα του Abarth Driving Academy στοχεύουν στην ουσία, όπως τα αυτοκίνητα του σκορπιού: αύξηση της ασφάλειας αλλά και της ευχαρίστησης κατά την οδήγηση, μέσω ασκήσεων ''Αρνητικής Οδήγησης'' που αφορούν τον έλεγχο του αυτοκινήτου σε οριακές καταστάσεις και σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και, ασκήσεων ''Θετικής Οδήγησης'', όπου μέσω της οδήγησης σε πίστα δοκιμάζονται οι σωστές τροχιές και η σωστή πρόοδος στη στροφή, ακριβώς όπως απαιτείται για να αποτραπούν οι καταστάσεις Αρνητικής Οδήγησης. Είναι μία εκπαιδευτική εμπειρία και ταυτόχρονα εντυπωσιακή: ένα Μάθημα που αφήνει το σημάδι του. Από το 1991 το Κέντρο έχει αναπτύξει το δικό του πρόγραμμα Μαθημάτων με όλο και πιο προηγμένες ασκήσεις, προηγμένες τεχνολογίες και προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις, χάρη στο άρτια εκπαιδευμένο επαγγελματικό προσωπικό, στις πιο σύγχρονες σταθερές και φορητές τεχνολογίες που αφορούν την εκπαίδευση και χάρη σε μια διαθέσιμη πραγματική πίστα αγώνων. Η ποιότητα των διαδικασιών που οδηγούν στην παροχή των μαθημάτων είναι πιστοποιημένη κατά ISO 9001:2008. Μια σειρά μαθημάτων οδήγησης δεν είναι τίποτα λιγότερο από αυτό. Σύμφωνα με εμάς.

YOUTUBE

Χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα αναπαραγωγής Youtube, εσείς ως χρήστης αυτού του ιστότοπου υπόκεισθε στους Πρόσθετους Όρους Χρήσης του Youtube

INCENTIVE CORPORATE

ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Η ΙΔΕΑ: Δυναμισμός, ταχύτητα, δυνατότητα αντίδρασης, στόχοι: είναι αξίες που συνοδεύουν πάντα την πίστα και την εταιρεία.

ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ: Για να δοθεί χώρος στον ενθουσιασμό και τον ηλεκτρισμό που υπάρχει ακόμα και στο manager και στον ενήλικα.

Η ΟΜΑΔΑ: Το ευχάριστο και ομαδικό περιβάλλον, ο καταλυτικός ρόλος των πιλότων-εκπαιδευτών, η διοργάνωση διαγωνισμών ικανοτήτων αυξάνουν την ευχέρεια της μάθησης, την ασφάλεια και τον έλεγχο, χτίζουν τις σχέσεις της ομάδας, δημιουργούν αμοιβαία κατανόηση και δίνουν την αίσθηση του ανήκειν.

Η ΕΙΚΟΝΑ: Η αποκλειστικότητα της πίστας των αγώνων, οι επιδόσεις του συνόλου των αυτοκινήτων, η διαμόρφωση των χώρων με το εταιρικό σήμα, η διαθεσιμότητα των πλήρως εξοπλισμένων συνεδριακών εγκαταστάσεων μέσα στο Κέντρο, το οποίο επιτρέπει το συνδυασμό του συνεδρίου και των εργαστηρίων με μαθήματα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον και στιγμές χαλάρωσης επάνω στην πίστα, εγγυώνται μια τέλεια και πολύ επιτυχημένη εικόνα για τις Δημόσιες Σχέσεις

ΟΜΑΔΑ -ΠΙΛΟΤΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ

Οι καλύτεροι πιλότοι σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο. Επαγγελματίες της ταχύτητας, του ανταγωνισμού και της ασφάλειας. Μεταξύ άλλων οι Andrea PICCINI, Mimmo SCHIATTARELLA, Alex FIORIO, Andrea AGHINI, Piero LIATTI, Antonio TAMBURINI, Rui AGUAS, Giampiero SIMONI, Fabio MANCINI, Marco CAVIGIOLI, Luca ROSSETTI, Alessandro BALZAN και πολλοί άλλοι που εδώ και πολλά χρόνια συνεργάζονται αποκλειστικά με το Κέντρο, ορισμένοι από την αρχή της καριέρας τους και που, σε εναλλαγή με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις τους, υπάρχουν και συντονίζουν τους συμμετέχοντες στα μαθήματα μέσα στην πίστα αγώνων.

ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

 • Το πρόγραμμα της δικής σας Driving Experience

 •  

  ώρα 08.45   Άφιξη φιλοξενούμενων στην πίστα αγώνων –καταχώριση συμμετεχόντων
  ώρα 09.00   Παρουσίαση + Τεχνικό Briefing
  ώρα 09.30   Σωστή θέση στην οδήγηση (μέσα σε πίστα)
  ώρα 10.20   Έναρξη δυναμικών ασκήσεων σε εξοπλισμένες περιοχές και στην πίστα 

   

 • ΗΜΕΡΑ 1

 •  

  ώρα 12.40   Παύση για γεύμα στο εστιατόριο/catering της πίστας αγώνων
  ώρα 13.40   Συνέχιση δυναμικών ασκήσεων σε εξοπλισμένες περιοχές και στην πίστα
  ώρα 17.10   Λήξη δραστηριοτήτων και παράδοση διπλωμάτων συμμετοχής
  ώρα 17.30   Αναχώρηση φιλοξενούμενων

   

ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

 • ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΜΕ ΓΥΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ, ΜΕ ΕΜΒΑΘΥΝΣΗ ΚΑΙ «ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ» ΤΩΝ ΕΝΝΟΙΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΩΣ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΕΙ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ 1ΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ. ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ''ΜΥΤΗ - ΤΑΚΟΥΝΙ''. 


  ΔΙΑΔΡΟΜΗ GT

  Διαδρομή που έχει διαμορφωθεί με τεχνητά βρεγμένες επιφάνειες και με περιοχές χαμηλής πρόσφυσης, για πειραματισμούς και συγκινήσεις σε ένα γνήσιο αγώνα τύπου “Motor Show”. Η άσκηση περιλαμβάνει επίσης διαγωνισμό μεταξύ όλων των συμμετεχόντων, όπου μετριέται ο χρόνος της διαδρομής στον γύρο κάθε φιλοξενουμένου. 
  Οδήγηση στην πίστα με τον πιλότο-εκπαιδευτή μέσα στο αυτοκίνητο και τηλεμετρία. 
  Αυτοκίνητα με τηλεμετρικό έλεγχο: μετρά τις επιδόσεις. Συλλέγει στοιχεία στη φάση του τεστ με σκοπό τη συνεχή βελτίωση των επιδόσεων. Τα αυτοκίνητα και τα box επικοινωνούν μέσω ενός ραφιναρισμένου τηλεμετρικού συστήματος, στο οποίο όλοι οι δείκτες παρακολουθούνται για τη σχολαστική ανάλυση της ποιότητας της οδήγησης κάθε ''Μαθητευομένου''.

   

  MINISKID-CAR:

  Μηχανικό σύστημα ανύψωσης του πίσω άξονα ενός αυτοκινήτου με μπροστινή κίνηση. Η διάταξη προκαλεί υπερστροφή σε χαμηλές ταχύτητες κίνησης που ελέγχεται με τη σωστή τεχνική διαχείρισης του τιμονιού και του γκαζιού. Η άσκηση προβλέπει έναν διαγωνισμό που επιβραβεύει τον τελικό νικητή. 
  Συνεδρία οδήγησης στο τιμόνι του Abarth500 Assetto Corse (1 σειρά/συμμετέχοντα). 
  Η οδήγηση ενός γνήσιου αυτοκινήτου αγώνων για την οποία είναι απαραίτητο να φορέσεις το κράνος!